Италия забрани на двойките да пътуват в чужбина, за да имат

...
Италия забрани на двойките да пътуват в чужбина, за да имат
Коментари Харесай

Италия забранява пътуванията в чужбина с цел сурогатно майчинство

Италия забрани на двойките да пътуват в чужбина, с цел да имат бебе благодарение на сурогатно майчинство. Тези, които нарушават закона, могат да получат до две години затвор и санкции до 1 млн. евро, написа Би Би Си.

Тази процедура е законна в Съединени американски щати и Канада и доста италианци се възползват от нея.

Критиците считат, че законът, препоръчан от крайнодясната ръководеща партия в Италия, е ориентиран към ЛГБТ двойки, на които не е позволено да осиновяват или употребяват ин витро оплождане в страната.

За сурогатно майчинство се приказва тогава, когато една жена износва бебето на друга, нормално заради проблеми с плодовитостта или тъй като става дума за мъже в еднополова връзка, прецизира Би Би Си.

Законът беше признат с 84 гласа „ за “ против 58 „ срещу “ в Сената на Италия в сряда (16 октомври).

По време на митинга преди гласуването съперниците на закона споделиха, че той затруднява хората да станат родители – макар намаляващата раждаемост в страната.

Законът е част от социално-консервативния дневен ред на италианския министър председател Джорджа Мелони. Самата тя се разказва като християнка, която има вяра, че децата би трябвало да се отглеждат единствено от мъж и жена.

Припомняме, че Мелони и преди се е изказвала срещу сурогатното майчинство, включващо ЛГБТ двойки, а анти-ЛГБТ реториката беше основна в нейната предизборна акция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР